Sikeresen zárult a Turizmus Regatta rendezvénye

A rendezvény keretében a turisztikai szakma vezetői (utazási irodák, szállodák) számára mutathattuk be a megye helyi termékeit.
Annak ellenére, hogy az időjárás a reggel folyamán nem volt éppen kedvező, sok kiállító és résztvevő jelent meg a programon, így a délután folyamán már a várt 800 fő részvételével zajlott a rendezvény.
A regatta kísérő rendezvénye, a helyi termék kiállítás és vásár nagy sikert aratott a részvevők körében, többen kifejtették álláspontjukat, hogy a belföldi és külföldi utazó közönség is egyre inkább orientálódik a gasztronómiai kínálat alapján, így fontos, hogy ez a kép is részét képezze a turisztikai kínálatnak.
A tavalyi évtől eltérően nem csak a Bakony és Balaton KKKE területén tevékenykedő kézművesek és termelők mutatkozhattak be, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Igazgatóság együttműködésével a megye számos termelője és szolgáltatója bemutatkozási lehetőséget kapott:
Termelők:
Bakonynektár (méz, mézes ajándékcsomagok);
Sinka Klára (sajt és tejtermékek)
Magna Miklós (tölgyfa virágdézsa);
VIKTA mézeskalács
Pataki Imre (kézműves szörpök, lekvárok);
Vámosi Sajtház
Dávidné Kéri Márta (magoskrémek);
Dr. Gulyás Zsuzsanna (bor, borlekvár, levendula szörp)
Győri Ildikó (szirupok, szörpök gyümölcs és zöldségkészítmények)
Szolgáltatók/szervezetek:
Bakony és Balaton KKKE LEADER HACS
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Balatonfüredi Turisztikai Egyesület
Villa Nutica
Hotel Vivien
Szederfa Vendégház
Juhász Vendégház
Közösségi kóstoló standon megjelentek:
Katica pékség Balatonkenese
Pörc Delicatesse Balatonkenese
Gelléri pincészet
Csalló pálinkamanufaktúra
Altai méhészet
Küngösi Szent Kinga Szociális szövetkezet
Várpaolta-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület
A Bakony és Balaton KKKE által működtetett standon a helyi termékek és szolgáltatások minősítési rendszerének tájékoztatója mellett, falusi vendéglátók szolgáltatásait é a Kamara kiadványait is megtalálták az érdeklődők.
A regatta étkezéseinél ugyancsak a helyi termékekből válogathattak a résztvevők.
A Balatonfüredi turisztikai egyesület több olyan garantált programot is bemutatott a standon, ami a helyi termékek előállításának bemutatására, vagy termékkóstolóra irányul. Jelentős volt az érdeklődés a kerékpáros körtúrák, a helyi termék piacok, illetve a nyitott porták iránt.
Többen felvetették, hogy a helyi szállodákban rendszeresíteni kellene a szezonon kívül is olyan gasztronómiai szakmai programokat, ahol az egész ország területéről lehetne a szakemberek számára a helyi termékek turisztikai és gasztronómiai lehetőségeit bemutatni.



További fotók:
https://www.facebook.com/pg/BakonyesBalatonKeletiKapuja/photos/?tab=album&album_id=1107279299348164


