Helyből Jobb! szakmai fórumsorozat a Helyi Termék Éve Program folytatásaként

A szakmai fórumok állandó programja és előzetes helyszínei:
10:00 Megnyitó, köszöntő
10:10 A kistermelői élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályozása, a helyi termelői piaci értékesítés feltételei
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
10:45 Helyi élelmiszerek jelölési szabályai
Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
11:10 Nemzeti Parki Termék védjegyrendszer – a helyi terméknek lelke van
Földművelésügyi Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály
11:30 Szünet – büfé
12:00 A rövid ellátási láncok támogatási lehetőségei a Vidékfejlesztési Programból
Miniszterelnökség, Agrár-Vidékfejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkárság
12:30 Adózással kapcsolatos általános információk
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
13:00 Hagyomány, érték, helyi termék
Nemzeti Művelődési Intézet
13:20 Kerekasztal beszélgetés (Helyi jó példák bemutatkozása, kérdések az előadókhoz)